
Locator İmplant Tedavi Süreçleri?
İmplant takılırken ilk muayene ile hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığı belirlenir. Çene ve iskelet gelişimi yeterli olan kişilere tedavi planı hazırlanır. Bu tedavi planı içerisinde çeneye yerleştirilecek implant sayısı belirlenir. İmplantlar çene kemiğine doğru açıda yerleştirildiklerinde çene kemiği ile kaynaşmaları beklenir. Bu füzyon işlemi her hasta için farklıdır. Bu süreçte implantın tepesinden protez dişlerin yapımı başlar. İmplantlar ve çene bağlantısı yapıldıktan sonra ortalama 1-2 kez protez kullanılmaktadır. Diş protezi ile ilgileniyoruz. Kalıcı protezler takılana kadar estetik problem yaşayanlarda geçici protezler kullanılmaktadır.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İmplantasyon süresi dikkate alındığında; Tedavi iki aşamadan oluşur ve toplam tedavi süresi 6 aya kadar çıkabilir. Tedavinin ilk aşaması yaklaşık 10-15 dakika sürer. Her implantın kurulum süresi 30 dakikadır. İmplantlar önce çene içerisine yerleştirilir, sonrasında implantların yaklaşık 3-6 ay çene ile kaynaşması beklenir. Ardından protez dişler yerleştirilmektedir ve tedavi tamamlanmaktadır. İmplant Tedavisi İçin Şartlar Uygun Değilse İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer? İmplant tedavisi şartlarını karşılamayan hastaların tedavi süresi; standart implant tedavisinin süresinden 2-3 ay daha uzun olmaktadır. Kemik miktarı uygun olmayan hastalarda ek kemik veya greft ile destekleme işlemleri yapılmaktadır. Kemik tozu ve yumuşak doku grefti ameliyatı olduktan sonra implant tedavisi başlatılmaktadır.

İmplant Tedavisinden Sonra Ağrı Ne Kadar Süre Hissedilir?
Diş implantasyon sırasında ağrı olmaz. Ancak anestezinin etkisi ortadan kalkarsa tedaviden birkaç gün sonra ağrı hissi oluşur. İmplant tedavisi 6 haftadan 9 aya kadar sürse de uzun bir süreçtir. Ancak bu süreçte yaşanan ağrılar geçici ve kısa sürelidir. Bu ağrılar ciddi değildir. Diş hekimleri bu süreçte ağrı dayanılmaz ise; Hastalarına ağrı kesiciler verir.
İmplant Tedavisi Sonrası Hasta Nelere Dikkat Etmelidir?
İmplantasyon sonrası bilmeniz gerekenlere dikkat edin; Bu işlem sırasında hastaların ağzına vurmamaya dikkat etmesi gerekir. Aynı zamanda sert yiyecekler yememeye de dikkat etmelidirler. Çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler yememeleri istenir. Doktorlar dişlerine zarar verebilecek durumlardan kaçınmalarını tavsiye etmektedir.
İmplant Tedavisi Sonrası Ağız Ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimine gitmek ve diş sağlığını olumsuz etkileyebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya çalışmak önemlidir. Doğal dişlerin zarar görebileceği durumlar implantlara da zarar verebilir. İmplant tedavisinden sonra ağız ve diş sağlığına dikkat edilirse; İmplantlar ömür boyu da kullanılabilir.