
Lazerle Diş Beyazlatma Nedir? Nasıl Uygulanır?
Günümüz toplumunda diş beyazlatma, invaziv olmayan ve çok çekici güzel beyaz bir gülümseme yaratan popüler bir kozmetik prosedürdür. İnsanlar yaşlandıkça dişlerin mineral yapıları değişmeye başladığından dişlerinin koyulaşması doğaldır. Bu renk değişikliği, sigara içmek ve dişleri lekeleyebilecek yiyecek veya sıvıları tüketmekten kaynaklanır. Lazer diş beyazlatma bu sorunlara çözümler sunar.
Lazerle Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma, dişlerinizi beyazlatmanın, gülümsemenizin görünümünü iyileştirmenin ve diş renklenmelerini azaltmanın basit ve kolay bir yoludur. Daha beyaz dişler, bir kişinin daha genç ve çekici görünmesini sağlayabilir. Günümüzde birçok diş beyazlatma seçeneği mevcuttur ve en popüler diş beyazlatma seçeneklerinden biri de lazerle diş beyazlatmadır. Lazerle diş beyazlatma, diş kliniklerinde uygulanan diğer diş beyazlatma yöntemlerine lazer kullanımını ekleyen bir kozmetik lazer diş hekimliği prosedürüdür. Lazerle diş beyazlatma dişçi muayenehanesinde yapılır. Lekeleri gidermek için dişlere konsantre hidrojen peroksit içeren bir beyazlatıcı jel sürülür, ardından uygulanan jel ısıtılır ve lazerle aktive edilir, bu da dişleri hızla beyazlatır.
Dişlerin Sararmasına Ne Sebep Olur?
Dış diş lekelenmesi dişlerin dışını etkiler. Çay, soda, kırmızı şarap, koyu renkli meyveler ve kahve gibi bazı yiyecek ve içecekler bu tür lekelere neden olur. İç diş renklenmesi dişlerin içinde oluşur. Bazı hastalıklar ve tıbbi tedaviler (kemoterapi gibi), genetik yapı, travma, ilaçlar ve yaşlanma dişlerin iç kısımlarında renk bozulmasına neden olabilir. Bu lekelerin çıkarılması daha zordur ve genellikle profesyonel diş beyazlatma prosedürleri gerektirir.
Lazerle Diş Beyazlatma Ve Diğer Beyazlatma Çeşitleri
Birçok kişi lazerle beyazlatmayı diğer muayenehane içi diş beyazlatma yöntemleriyle karıştırır. Gerçek lazer beyazlatmada, lazerin daha hızlı ve daha etkili sonuçlar için beyazlatma jelindeki kimyasalları aktive etmesi beklenir. Ev ürünleri de dahil olmak üzere ışıklı beyazlatma tekniklerinde, ışık yalnızca bir ısı üreticisi görevi görür. Peroksit kimyasalları içeren bir beyazlatma jeli ısıtıldığında daha hızlı çalışır.
Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?
Lazerle diş beyazlatma diş hekiminin muayenehanesinde yapılır ve işlem birkaç basit adımdan oluşur:
1. Diş hekimi önce ağzı açık tutmak için ağza plastik veya lastik bir örtü yerleştirir.
2. Daha sonra diş etlerinizi beyazlatıcı jelden korumak için diş eti temas bölgesine koruyucu bir tabaka uygulanır. Bu tabakalar genellikle diş etlerinizin üzerinde bir diş eti tabakası oluşturmak üzere sertleşir. Bu, diş eti tahrişini ve yanmasını önlemeye yardımcı olur.
3. Koruyucu tabaka oluştuktan sonra diş hekiminiz beyazlatıcı jeli dişlerinize nazikçe uygular. Daha sonra jeli etkinleştirmek için kalem benzeri bir lazer kullanılır. Lazer kullanıldıktan sonra jel köpürür, bu noktada dişlerinizdeki lekeleri çıkarmaya başlar.
4. Kullanılan jel birkaç dakika diş üzerinde kalır. Diş hekiminiz daha sonra küçük bir vakum kullanarak jeli dişlerinizden çıkaracaktır. Diş hekiminiz, dişleriniz istediğiniz renge ulaşana kadar bu adımları üç veya dört defaya kadar tekrarlayacaktır.
5. Uygulamadan sonra ağzınızı çalkalamanız istenecek ve diş hekiminiz diş etlerinizdeki koruyucu tabakayı kaldıracaktır.
Kaç Kez Diş beyazlatma İşlemi Gerekebilir?
Lazerle diş beyazlatmanın etkileri genellikle çok çabuk görülür. Hastanın kozmetik hedeflerine bağlı olarak 5 dakikalık tek bir uygulama istenilen sonuca ulaşmak için yeterli olabilir. Ancak tekrarlanan uygulama, özellikle inatçı lekelerin çıkarılmasına yardımcı olabilir. Ek tedavi isteniyorsa, diş hassasiyetini azaltmak ve diş minesinin zarar görmesini önlemek için lazerle beyazlatma işlemleri arasında iki haftalık bir ara verilmelidir.
Lazerle Diş Beyazlatmanın Zararları Var Mı?
Lazer diş beyazlatma güvenli ve etkili bir prosedürdür. Ciddi yan etkilere, tahribatlara yol açmaz ancak lazerle diş beyazlatma geçici basit rahatsızlıklara neden olabilir. Diş hassasiyeti ve hafif diş eti tahrişi en sık görülen yan etkilerdir. Bu yan etkiler genellikle hafif ve kısa sürelidir. Bu olumsuz etkilerden korunmak için lazerle beyazlatma işleminden sonra birkaç gün sıcak veya soğuk maddeler kullanmayınız. Son olarak, hamile ve emziren kadınlar lazer beyazlatma (veya herhangi bir diş beyazlatma) yaptırmamalıdır.
Lazerle Diş Beyazlatmadan Sonraki Bakım
Lazerle beyazlatmadan sonra en az iki saat boyunca sadece berrak sıvılar için. Bu süreden sonra en az 2 saat boyunca koyu pigmentli yiyecekler, kahve, sigara, çay ve soda gibi dişleri lekeleyebilecek maddelerden uzak durun.
Lazerle Diş Beyazlatmanın Avantajları
Lazerle beyazlatma uygun şekilde eğitilmiş ve sertifikalı bir diş hekimi tarafından yapıldığında: Bir lazerle beyazlatma seansında görünür beyazlık oluşur Diş hekimi tüm prosedürü gerçekleştirir ve evde herhangi bir tedavi yapılmasına gerek yoktur. Beyazlatma sonucu ev tipi beyazlatma ürünlerine göre daha hızlıdır. Diş hekimi tarafından gerçekleştirilen bir işlem, yumuşak doku yanıkları veya intradental sinir hasarı gibi komplikasyon riskini azaltır.
Lazerle Diş Beyazlatma ve Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Karşılaştırılması
Geleneksel reçetesiz veya evde diş beyazlatma ile karşılaştırıldığında, lazer beyazlatma birkaç yönden farklılık gösterir. Lazerle diş beyazlatmada diğer yöntemlere göre çok daha yüksek konsantrasyonda beyazlatma jeli kullanılır. Bu çok güçlü jel, doğru kullanılmadığı takdirde ağzın yumuşak dokularında kimyasal yanıklara neden olabilir, bu nedenle tedavi profesyonel bir diş hekimi tarafından yapılmalıdır. Lazerle diş beyazlatma genellikle çok kısa sürer. Çoğu randevu yalnızca bir saat sürer. Diş hekiminiz işlem sırasında beyazlatma sürecini sürekli olarak izleyecektir. Diş beyazlatmanın popülaritesi arttıkça, profesyonel diş beyazlatma seçenekleri de artıyor. Kullanılan lazer türleri, her lazerin ayarları ve ağartma maddelerinin türü ve konsantrasyonu arasında büyük farklılıklar vardır.
Sonuç Hızlı Ve Kolay Beyazlatma
Lazer diş beyazlatma ağrısız bir işlemdir ve işlem sırasında fazla bir şey hissetmezsiniz. Lazer beyazlatma prosedürü de hızlıdır, bu nedenle muhtemelen bir saatten daha kısa sürede dişçi koltuğunda olacaksınız. Ve lazer ışığı moleküler düzeyde hidrojen peroksit ile etkileşime girerek süreci hızlandırdığından, ayrıca yaşlanmanın neden olduğu sararmış dişleri beyazlatarak ve parlatarak daha genç görünmenize yardımcı olabilir. Diş beyazlatma diş hekimi, işlemden sonra dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlıklı olduğundan emin olmak için sizi muayene ettikten sonra işlem tamamlanır. Diş beyazlatma işleminden sonraki günlerde hafif bir hassasiyet yaşayabilirsiniz ancak hiç hassasiyet olmaması da mümkündür. Lazerle diş beyazlatmanın sonuçları diğer yöntemlere göre daha uzun süre kalıcıdır. Dişlerinize iyi bakarsanız, beyazlatma sonuçları bazı durumlarda birkaç yıla kadar sürebilir.