
Diş Beyazlatma Nedir? Fiyatlandırması Nasıldır?
Sağlıklı ve temiz görünen bir gülümseme, insan ilişkilerinin ve iletişiminin çok önemli bir parçasıdır. Zamanla genetik, doğal diş rengi, çay ve kahve içme ve tabii ki ağız bakımı gibi birçok faktör diş minesinin saf beyazlığını kaybetmesine neden olabilir. Bu, güven ve motivasyon eksikliği olan kişilere yol açabilir. Gelişen teknoloji ve buna karşılık gelen tıbbi gelişme sayesinde artık dişleri beyazlatmak mümkün. Sarı ve lekelenmiş dişleri için tedavi arayan birçok hasta hayallerindeki gülümsemeye kavuşabilir. Hastaların aklına ilk olarak diş beyazlatma fiyatları gelmektedir ve bunu başka sorular da takip edebilir. İçeriğin devamında diş beyazlatma fiyatları ve etkileyen faktörler hakkında detaylı cevaplar bulabileceksiniz.
İçerik
- Diş Beyazlatma Fiyatları Nasıl Belirlenir?
- Diş Beyazlatma Teknikleri Nelerdir?
Diş Beyazlatma Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Birçok tedavide olduğu gibi diş beyazlatmanın da belirlenmiş bir fiyatı yoktur. Diş beyazlatma fiyatları dişlerin yapısına, dişlerdeki lekelere ve tedavi yöntemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Diş eti sağlığı, diş eti kanaması, eksik diş veya şekilsiz diş olup olmadığını ve başka işlemler yapılıp yapılmadığı belirlenip bunlara bağlı olarak bir miktar söyleyebilir. Diş beyazlatma işlemi için ücret teklif edilmeden önce ağız ve diş muayeneleri yapılır ve hastaya uygun yönteme karar verilir.
Diş Beyazlatma Teknikleri Nelerdir?
Diş beyazlatma yöntemleri seçilirken dişin mevcut rengi ve yapısı dikkate alınır. Diş rengi, hassasiyeti ve emaye kuvveti, ağızda ve dişlerde önceki kanal tedavisi gibi, dikkate alınması gereken diğer önemli şeylerdir. Diş beyazlatma yöntemlerinden bazıları şunlardır:
Evde Diş Beyazlatma Yöntemi: Kapsamlı bir muayeneden sonra yapılan bu tedavi, genellikle çok fazla lekelenmeyen ve sararmayan dişler için önerilen ilk beyazlatma tekniğidir. Evde diş beyazlatma tedavisi, mutlaka hastanın evinde yapılması gereken bir tedavi olduğu için bu isimle anılır. Diş hekimi öncelikle diş yapısını ve ağız boyutunu alarak kişiye özel beyazlatılmış plaklar hazırlar. Daha sonra bu özelleştirilmiş plaklara %15 karbamid peroksit veya hidrojen peroksit uygulanır. Ortalama 15 gün boyunca günde en az 5-6 saat bu plakalar yardımıyla işlem yapılır. Bu işlem kişinin dişlerinin yapısına ve rengine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Ofis Tipi Beyazlatma Yöntemi: Bu yöntem klinik ortamında kullanılmaktadır. Teknik lazer beyazlatma olarak adlandırılır, fiyatı da dişlerin yapısına ve rengine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Lazer yöntemi ile diş beyazlatma fiyatları artabilir ancak bu teknik uygulama süresinin kısa olması ve kolaylık sağlaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Dişlere genellikle bir saat içinde uygulanan beyazlatma jeli, diş hekiminin aplikatörü tarafından aktive edilir. Bazı hastalar evde ve muayenehanede beyazlatmayı birlikte gerektirebilir ki bu da diş beyazlatma fiyatlarının değişkenlik göstermesinin bir başka nedenidir.
Adet Diş Beyazlatma Yöntemi: Dahili beyazlatma yöntemi olarak da bilinen bu teknik, genellikle kanal tedavisi sonrası renklenen dişleri beyazlatır. İstenilen renk elde edilene kadar her üç günde bir tekrarlanan tedavidir, diş beyazlatmanın maliyetini ve süresini değiştirebilir.
Bir seferlik bir tedavinin olmayışı ve her hastanın farklı bir yönteme ihtiyaç duyması diş beyazlatma fiyat aralığının açılmasına yol açabilmektedir. Ancak en sağlıklı yardım ve bilgilendirme hasta muayene edildikten sonra mümkün olabilir. Ayrıca ağız ve diş kliniğinden randevu alarak diş beyazlatma fiyatları ve tedavi ile ilgili sorularınızı bizimle iletişime geçerek çözebilirsiniz.