
Dental implantlar; ağızda eksik olan dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidalardaki eksik dişler, kuron veya köprü gibi hastaya uygun protezlerle doldurulur.
Dental İmplantlar Nasıl Takılır?
Öncelikle nakil yapılan hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. İmplantlarla mevcut kemik uyumluluğu, 3D X-ray görüntüleri kullanılarak değerlendirilir. İmplantın uzunluğu ve çapı bu X-ışını milimetre ölçümü ile belirlenir. Ön planlama tamamlandıktan sonra, lokal anestezi altında işleme başlanır. İmplant için çene kemiğine bir delik açılır, implant buraya gömülür ve ardından dikiş atılarak işlem tamamlanır. Ameliyattan ortalama bir hafta sonra dikişler alınır ve muayene yapılır.
İmplant Tedavisi İçin İlk Ziyarette Ne Yapılmalı?
İlk muayenede ağız ve çene cerrahı tarafından gerekli klinik ve radyolojik tetkikler yapılır, hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. Hastanın tedaviden beklentileri ve mevcut kemiğin implanta uygunluğu 3 boyutlu röntgen görüntüleri ile değerlendirilir. İmplantın uzunluğu ve çapı bu X-ışını milimetre ölçümü ile belirlenir. Estetik bir değerlendirme yapılır ve hasta için en uygun üst yapı seçilir. Diş implantları öncesi nelere dikkat edilmelidir? Diş implantlarının uygulanması cerrahi bir işlemdir. Alanında uzman ve yeterli donanıma sahip bir ağız cerrahı tarafından yapılan tedavi sonrasında geri dönüşü olmayan sorunlara yol açmaması dikkat edilmesi gereken bir konudur.
İmplant Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Sabit protezler, implant tedavisinde dişleri destekleyecek dişleri olmayan ve hareketli protez kullanması gereken hastalarda kullanılmaktadır. İmplant tedavisi, bir köprü oluşturmak için bitişik dişleri aşındırmaya kıyasla, bitişik dişleri taşlamadan eksik dişlerin yerini alabilir. Kemik eksikliği nedeniyle tutuculuğu olmayan hareketli protezi olan hastalarda, implant tutuculuğunu artırmak için implantlar yerleştirilebilir ve proteze bağlanabilir.
Diş İmplantları; Günümüzde eksik dişlerin tedavi yöntemidir. İmplantların uygulanması ne kadar sürer İşlem süresi, konulacak implant sayısına bağlıdır. Ortalama bir implant başı bir cerrah tarafından 10 dakikada yerleştirilir.,
İmplant Takma İşlemi Nasıl Yapılır Ve Dişin Tamamlanması Ne Kadar Sürer?
İmplant tedavisinin süresi hastadan hastaya değişmektedir. Bazı durumlarda, protez aşaması dört implantın da yerleştirildiği gün tamamlanabilir. Bazı hastalar ek cerrahi işlemler için bir alışma süreci yaşayabilir. İmplantların kemiğe dönüşmesi ve porselen kaplama olması ortalama olarak maksillada 3 ay, mandibulada 2 ay sürer. Kemik ince veya kemik yüksekliği yetersiz ise ek işlemler yapılırsa bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilir.
İmplant Tedavisi Tüm Hastalara Uygulanabilir Mi?
Ağır kontrol edilemeyen sistemik hastalığı olan ve yakın gelecekte radyoterapi veya kemoterapi görecek kişilerde tercih edilmemektedir. Bu nedenle cerrahlar için implant reçete edilen her hastanın tıbbi geçmişini bilmek önemlidir.
İmplant Tedavisi İçin En Uygun Yaş Kaçtır?
İmplant tedavisi, büyüme ve gelişimini tamamlamış, sağlığı yerinde olan her hastaya uygundur. Kemik gelişiminin tamamlandığı ortalama yaş kadınlarda 15-16, erkeklerde 17-18’dir. Bu yaştan sonra her yaşta implant tedavisi yapılabilir. Yapılan araştırmalar ve araştırmalar, yaşın implant tedavisi için bir risk oluşturmadığını göstermektedir. Bu nedenle implant uygulaması için bir üst yaş sınırı yoktur.
İmplant Uygulanamayan Durumlar Nelerdir?
Bazı sistemik hastalıklar implant kullanımına engel olabilir. Sağlık durumunuzla ilgili ayrıntılı bilgiler birinci basamak hekiminize sağlanmalıdır.
Sigara İçenler Diş İmplantı Yaptırabilir Mi ?
Çok sayıda çalışma, sigara içmenin implantlarla kemik entegrasyonunu engellediğini göstermiştir. Sigara içenlerin implantlarını kaybetme olasılığı iki ila üç kat daha fazladır.
İmplantasyon Sırasında Ne Kadar Acı Verir?
Cerrahi bir işlem olan implantasyon öncesinde sadece işlem yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Ameliyattan önce reçeteli ilaçları almalı, ameliyattan sonra antiseptik bir gargara kullanmalı ve iyi ağız bakımı yapmalısınız. Dental implantlar insan vücuduna zarar verebilir mi?
Diş implantları titanyumdan yapılır. Vücut dostu titanyum, alerji yapmayan ve toksik olmayan bir metaldir.
Dental İmplantlar Dayanıklı Mıdır?
İmplantlar doğal dişlerle aynı ömre sahiptir. Standart ağız ve diş bakımı uygun şekilde takip edildiği sürece yıllarca sürecektir.