
Diş implantı fiyatları birçok faktöre bağlıdır. İyi bir ağız bakımı dişlerimizin sağlığı için önemlidir. Ağız bakımına ne kadar dikkat edersek dişlerimiz o kadar sağlıklı ve güzel olur. Bakımı iyi yapılmayan dişler zamanla çürür ve diş kaybına neden olur. Günümüzde en çok kullanılan yöntemlerden biri de implant tedavisidir. İmplant; Eksik dişlerin yerine çene içerisine yerleştirilen ve protezle desteklenen yapay diş kökleridir. İmplantlar uzun ömürlüdür ve ömür boyu sorunsuz kullanılabilir ve genellikle titanyumdan yapılır. Bu tedavinin uygulanabilmesi için kemik yapısının uygun olması gerekir. Kemik yapısı implantasyona uygun değilse cerrahi işlemlerle uygun hale getirilebilir. Diş implant fiyatları genellikle her yıl ve kullanılan malzemeye göre değişmektedir.
Kimler İmplant Yaptırabilir?
Sağlıklı, kemik yapısı çenedeki implantı destekleyen, diş etleri sağlıklı ve ağız bakımına özen gösteren kişilere implant diş takılabiliyor. Kemik ilişkisi implant yapmaya yetmiyorsa cerrahi işlemlerle uygun alt yapı hazırlanır ve implant dişler takılabilir. İmplant dişin yapım aşamaları; Öncelikle sorunlu diş çıkarılır ve bölge temizlenir ve enfeksiyon riski ortadan kaldırılır. İmplant vidası daha sonra çıkarılan dişin yerine boş kemiğe yerleştirilir. Ağzın durumuna ve dişlerin yapısına göre ölçü alınır. Bitmiş protez implantın üzerine yerleştirilir. Tüm bu işlemler doktor gözetiminde ve doktorun tavsiye ettiği aralıklarla, tavsiyeler doğrultusunda gerçekleştirilir. İmplant tedavisinden en iyi sonuçları almak ve uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanmak için en önemli adımlardan biri doktor tavsiyelerine uymak ve düzenli kontroller yapmaktır.İmplantı etkileyen en önemli faktörlerden biri doktorun tecrübesidir.
Diş implant fiyatlarının farklı olmasının nedenleri ;
- İmplantların markası ve sabitlenecek implant sayısı implantı yapan doktora bağlıdır.
- Diş implantı fiyatları yıldan yıla değişmektedir.
- İmplant tedavisi mutlaka alanında uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından yapılmalıdır.
- Tedaviyi yapan doktorun uzmanlığına ve tecrübesine göre fiyatlar değişmektedir.
İmplant tedavisinde kaliteli malzemelerin kullanılması implantın ömrünü uzatarak uzun yıllar kullanılmasına olanak sağladığı gibi daha sağlıklı olduğu için olası bir sağlık sorununun da önüne geçmektedir.
Bu nedenle implant tedavisinde kullanılan malzeme çok önemlidir. Fiyat ayrıca bir kişiye yapılan implant sayısından da etkilenir. Yapılan her implantın fiyatı doktor veya klinik tarafından belirlenir. İmplant fiyatını etkileyen bir diğer önemli faktör de dişin implantın yerleştirildiği gün mü yoksa ertesi gün mü yerleştirildiği sorusudur. İki farklı teknoloji kullanıldığı için maliyetler farklı olabilir.
İmplant Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde kullanılan çeşitli implant türleri vardır. Bu tiplerden en sık kullanılanı vidalı implanttır. Kullanılacak implantın tipini, yerleştirilecek bölge ve dokuya göre doktor belirler.
5 tip implant vardır;
Subperiosteal implant, intramukozal implant, endodontik stabilizatörler, endosteal implantlar, transmandibular implantlar.
Subperiosteal implantlar: Kafes şeklinde ince bir metal alaşımından elde edilir. Doktor cerrahi olarak çeneyi açar. Ölçüm açıkta kalan kemikten alınır. İmplant hazır olduğunda kemiğe bir subperiosteal implant yerleştirilir.
İntramukozal Yerleştirme: Titanyum yapıya sahip bir implant türüdür. Protez tutuculuğunu arttırmak genellikle faydalıdır.
Endodontik stabilizatörler: Zayıf diş köklerinin onarımı için önerilir.
Endosteal (endoseal) implantlar: Bu implantlar kemiğe yerleştirilir. Bu yöntem sayesinde implant kemikle birlikte hareket eder.
Transmandibular (transosseöz) implantlar: Bu implantlar alt çenede kullanılır. Tek bölge için kullanılabileceği için önerilmez.
Dental implant tedavisi öncesi dikkat edilmesi gerekenler:Yetersiz hijyene uyulmadığı takdirde enfeksiyon kapma riski bulunduğundan tedavi öncesi ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. İmplant yapılmadan önce çenenin uyum sağlayıp sağlayamayacağı belirlenmelidir.
Bunun uygun olmadığı durumlarda implant tedavisine başlamadan önce işlemlerin yapılması gerekir.
Uygulama sırasında anestezi uygulandığı için kişinin anesteziye alerjisi olmadığından emin olunması ve bir gece öncesinden yeme içmeye ara verilmesi gerekir. Uygulamadan sonra ağrı oluşabileceğinden, doktor gerekli ilaçları vermeli veya reçete etmelidir.