
Diş kaplamaları için birkaç yöntem vardır. Öncelikle kaplama yapılacak dişlerin ölçüsü alınmalıdır. Dişlerin ölçüsü alındıktan sonra kaplama malzemesi seçilir. Ölçü alındıktan sonra ağız ve diş temizliği yapılır. Diş minesine gerekli şeklin verilmesi için kalıplar yapılır ve geçici olarak diş üzerine yerleştirilir. Hasta, dişin kalıplara uygun olup olmadığını anlamak için dişin üzerine geçici olarak yerleştirilen bir kalıpla vakit geçirir. Dişte bir sorun veya problem oluşursa çözüm tedavisi uygulanır. Her şey onaylandıktan sonra, diş kaplaması kalıcı olarak yapılır.
Farklı Diş Kaplama Çeşidi Var Mıdır?
Tabii ki, kaplamalar için üç tip diş kaplama vardır. Bu üç tip kaplama, zirkon diş kaplama, porselen kaplama ve metal destekli diş kaplama olarak mevcuttur. Her kaplama tipinin kendi fiyatı, dayanıklılığı ve özellikleri vardır. Temel olarak, bu üç tip aynı işleve sahiptir. Üç tür arasından seçim yapabilirsiniz. Sizlere zirkonyum kaplama, porselen ve metal diş teli hakkında detaylı bilgi vermek isteriz. Başlangıç olarak öncelikle zirkonyum kaplamayı açıklayalım.
دندان های زیرکونیومی Kaplamaları: Zirkonyum kaplamalar kolayca kalıplanabilir ve kolayca beyaz olarak temin edilebilir.
Zirkonyum kaplamalar, doğal görünümleri nedeniyle yapay diş gibi görünmemekte, aksine daha doğal görünmektedirler. Asla metal içermez. Zirkon kaplama hassas bir kaplama olmadığı için sıcak ve soğuk yiyecek / içeceklerinizi rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ömürleri uzundur. Elbette dezavantajları ve avantajları var ama daha da fazla avantajı vardır.
Porselen Diş Kaplamaları: Porselen diş kaplaması eski çağlardan beri tavsiye edilen eski ve saygıdeğer bir yöntemdir. Çok estetik görünen ve güveninizi dolduran çok uygun fiyatlı bir örtüdür. Metal içerikli kaplamalarda olduğu gibi diş yüzeyi çizilmez.
Metal Destekli Diş Kaplamaları: Bu, diş minesini güçlendirmek için yapılır. Ama birçok dezavantajı var. Bu da zamanla ağız kokusuna ve diş çürümesine yol açar.
Diş Kaplamasının Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş kaplamanın daha uzun süre ve daha sağlıklı kullanılabilmesi için kaplama bakımının düzenli olarak yapılması önemlidir. Günde en az iki kez fırçalanmalı ve ip ile kaplama arasındaki boşluklar temizlenmelidir. Dişler arasındaki yemek artıkları zamanla ağız kokusuna neden olur. Ağız kokusunu tamamen önlemek için misvak kullanmak, dişlerinizi klasik şekilde fırçalamak ve diş ipi kullanmak yeterlidir.