
Diş implantlarının fiyatı birkaç faktöre bağlıdır.
İyi bir ağız bakımı dişlerimizin sağlığı için önemlidir. Ağız bakımına ne kadar dikkat edersek dişlerimiz o kadar sağlıklı ve güzel olur. Bakımı düzgün yapılmayan dişler zamanla bozulabilir ve diş kayıplarına neden olabilir. Günümüzde en çok kullanılan yöntemlerden biri de implant tedavisidir.
İmplantlar
Eksik dişlerin yerine çeneye yerleştirilen ve takma dişlerle desteklenen yapay diş kökleri. İmplantlar dayanıklıdır ve ömürleri boyunca sorunsuz kullanılabilirler ve genellikle titanyumdan üretilirler. Bu tedaviyi kullanmak için kemik yapısının yeterli olması gerekir. Kemik yapısı implantasyona uygun değilse uygun hale getirmek için ameliyat yapılabilir. Diş implantlarının fiyatları genellikle yıldan yıla değişir ve kullanılan malzemelere bağlıdır.
Kimler Nakil Yapabilir?
Diş implantları, sağlıklı, çene implantını destekleyebilecek kemik yapısına sahip, sağlıklı diş etlerine ve iyi ağız bakımına sahip kişiler için uygundur. Kemik oranları implantasyon için yetersiz ise cerrahi olarak uygun altyapı hazırlanarak implant yerleştirilebilir.
Bir Diş İmplantının Yapım Aşamaları
Öncelikle sorunlu diş çekilir, bölge temizlenir ve enfeksiyon riski ortadan kaldırılır. İmplant vidası daha sonra dişin çekildiği içi boş kemiğe yerleştirilir. Ağız boşluğunuza ve diş yapınıza göre önlem alınır. İmplantların üzerine hazırlanan protez yerleştirilir. Tüm bu adımlar doktor kontrolünde ve doktorun tavsiye ettiği aralıklarla gerçekleştirilir. İmplant tedavinizden en iyi sonucu almanız ve sağlıklı bir şekilde uzun yıllar kullanabilmeniz için en önemli adımlardan biri doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve düzenli kontrollerinizi yaptırmanızdır.
İmplant Fiyatları Değişkenlik Sebepleri
- İmplantları etkileyen en önemli faktörlerden biri doktorun tecrübesidir.
- implante markası
- Nakil şirketlerinin fiyatlandırma politikaları
- İmplantların kalitesi
- İmplantın uygulanacağı kliniğin fiyat politikası
- Türk Diş Hekimleri Birliği’nin bu yıl belirlediği en düşük oranlar
İmplant fiyatlarının kesin miktarlarını burada belirtmek sağlıklı olmayacaktır. En iyi fiyat bilgisini ve sorularınızın cevaplarını doktorunuza başvurarak alabilirsiniz. Karşılaşacağınız doktor, yapılacak ameliyatın fiyatını, kullanılacak ekipmanı, implant sayısını, gerekli ameliyatı belirleyecek ve gerekli bilgileri sizinle paylaşacaktır.
İmplant Fiyatındaki Farkın Nedenleri
Diş implantı fiyatı; İmplantların markası, yerleştirilen implant sayısı kullanan hekime göre değişmektedir. İmplant diş fiyatları yıldan yıla değişmektedir.
İmplant tedavisi mutlaka bir uzman ve bu alanda deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır. Fiyatlar, tedaviyi gerçekleştiren doktorun tecrübesine ve uzmanlığına bağlıdır.
İmplantın kaliteli malzemelerle tedavi edilmesi, implantın ömrünü uzatarak uzun yıllar kullanılabilmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı olacağı için olası sağlık sorunlarının da önüne geçer. Bu nedenle implant tedavisinde kullanılan malzemeler çok önemlidir. Bir hasta için yerleştirilen implant sayısı da fiyatı etkileyebilir. Doktor veya klinik her nakil için bir fiyat belirler.
İmplant fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli faktör de dişin implantın yerleştirildiği gün mü yoksa ertesi gün mü yerleştirildiğidir. İki farklı teknoloji kullanıldığı için maliyet değişkenlik gösterebilir.
Dental İmplant Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde birçok implant türü kullanılmaktadır. Bu tiplerden en yaygın olanı vidalı implantlardır. Kullanılacak implantın tipini, yerleştirileceği bölge ve dokulara göre doktor belirler. 5 tip implant vardır; Subperiosteal implantlar, intraperiosteal implantlar, endodontik tutucular, intraosseöz implantlar ve transmandibular implantlar.
Subperiosteal implant: ince, kafes benzeri bir metal alaşımdan yapılmıştır. Çene bir doktor tarafından cerrahi olarak açılır. Ölçümler açık bir kemikten alınır. Diş implantları hazır. İmplantlar kemik üzerindeki periosteum altına yerleştirilir.
İntramukozal implant: Titanyum yapıya sahip bir implanttır. Takma dişlerin artan tutuculuğu genellikle daha iyidir.
Çekirdek sabitleyici: Zayıf kökleri sabitlemek için en iyisidir.
İntraosseöz implantlar: Bu implantlar kemiğe yerleştirilir. Bu yöntemle implant kemikle birlikte hareket eder.
Transmandibular implantlar: Bu implantlar alt çenede kullanılan implant türüdür. Tek bölgeye uygulanabildiği için tercih edilmez.
Diş İmplantı Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yeterli hijyenin sağlanmaması enfeksiyon riskini artırabileceğinden, tedaviden önce yeterli ağız bakımı yapılmalıdır. İmplant yerleştirilmeden önce çenenin uyumu belirlenmelidir. Bu uygun değilse, implant tedavisine başlamadan önce prosedür gerçekleştirilmelidir. Ameliyat sırasında anestezi uygulanacağı için anesteziye alerjiniz olmadığını ve bir gün öncesinden yeme – içmeye ara vermeniz gerektiğini teyit etmeniz gerekmektedir. Uygulama sonrası ağrı olabileceğinden mutlaka doktor tarafından gerekli ilaçlar verilmeli veya reçete edilmelidir.