
Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metal yerine uygulanan beyaz metal alaşımıdır.
Zirkonyum Diş Tercih Etme Sebepleriniz Nelerdir?
Daha çok estetik amaçlı; Beyazlatma yöntemleri ile sonuç vermeyen ileri renk değişimlerinin tedavisinde, ayrık veya az çapraşık dişlerde, örneğin ortodontik yöntemin seçilmediği diastemalarda, yapısı bozuk eski dolgularda, arka grup dişlerde köprü veya kaplama olarak kullanılmak üzere aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonudur. Ön grup implant protezlerinde ve gülüş estetiğinde tercih edilir.
Zirkon Dişlerin Estetik Faydaları Nelerdir?
Işık geçirme özelliği sayesinde normal dişler gibi doğal bir görüntü elde edilir. Sağlıklı dişlerin minesi ışığı mükemmel bir şekilde iletir. Klasik porselen kaplamaların temel yapısını oluşturan metal, dişlerde opak bir görünüm oluşturur. Dişlerin cansız ve yapay görünmesini sağlar. Zirkon kaplama ile bu durum engellenmektedir.
Zirkonyum Diş Eti İle Nasıl Uyum Sağlar?
Zirkonyum diş dokusu ile uyumlu bir malzemedir. Metal tutuculu protezlerde boyun ve diş etinde gözle görülür morluk benzeri renk değişikliği asla görülmez ve dişeti felcine neden olmaz. Diş etleri, örneğin yanlış fırçalama nedeniyle çekildiyse bu durum kötü bir estetik görüntü oluşturmaz.
Metal Alerjisi Olanlara Uygulanabilir Mi?
Zirkonyum kaplamanın yapısında metal olmadığı için alerji yapmaz.
Ağzınızdaki Tat Veya Kokuyu Değiştiriyor Mu?
İçeriği metal olmadığı için tadı ve kokusu değiştirilemez.
Zirkonyum Dişler Gelecekte Renk Değiştirir Mi?
Pürüzsüz ve kaygan porselen yüzeye sahip olduğu için plak oluşumu algılanmaz. Bu nedenle kahve, çay, sigara gibi renkli besinlerden etkilenmez. Rengi her zaman kalır.
Zirkonyum Kaplama Bakımı Nasıl Yapılır?
Dişler normal diş fırçaları gibi fırçalanır. 6 ayda bir düzenli olarak yapılan sağlık kontrolleri ile olası problemler öngörülür ve düzeltici önlemler alınır.
Zirkon Dişler Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
Düzenli olarak kontrol edilirse birkaç yıl kullanılabilir. Ne kadar süreyle kullanılabileceği konusunda bir zaman sınırı yoktur. Dişler canlı dokulardır ve zamanla aşınma ve yıpranma nedeniyle diş yapısında değişiklikler gözlenir. Zirkonyum dişlerde herhangi bir değişiklik olmaz.
Zirkonyum Dişe Zarar Verir Mi?
Zirkonyum implantlar kesilip çıkarıldığı için herhangi bir rahatsızlık oluşmaz. Dişlerde doku kaybına neden olmaz.
Zirkonyum Cila Nasıl Uygulanır?
Diş metal destekli protez olarak küçülür. Diş etleri iyileşirken özel ölçülerle ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir şekilde ölçüyoruz. Laboratuvar ortamında dişe en uygun renkte bir zirkonyum yapı işlenir ve klinik ortamda diş ile uyumunun sağlanması için üzerine porselen kaplama yapı yerleştirilir. Son aşamada özel yapıştırıcılar yardımıyla tamamen dişe uyarlanır. Kişi doğal dişinden ayırmadan kullanabilir.
İşlem Sırasında Ağrı Hissediyor Musunuz?
Cerrahi operasyonlar lokal anestezi altında yapılır. Ardından sıcağa ve soğuğa karşı hassasiyeti önlemek için diş renginde geçici bir kaplama yapılır. Çok az insan hafif karıncalanma yaşar. Genel olarak, süreç sorunsuz gider.
Tedavi Ne Kadar Sürer?
Diş etleri iyi olan kişilerde bu uygulama 1 hafta içerisinde tamamlanır. Bu, kişinin tercihine göre bir takım egzersizlerle veya doktor ve hasta memnuniyeti görülene kadar devam ettirilebilir.
Kimler Zirkonyum Kullanabilir?
Daimî dişler çıktıktan sonra her yaşta zirkonyum kaplama yapılabilir. Ancak, 18-20’ye kadar geliştirme aşamasında olduğu için önerilmez. Bir yaşına kadar ve çenede büyüme boşlukları oluşturur.
Zirkonyum Kaplamanın Herhangi Bir Dezavantajı Var Mıdır?
Arka bölgelerde kırık olasılığı arttığı için uzun dişsizlik aralıkları önerilmemektedir.
Diş Eti Hastalığı Olan Kişilerde Zirkon Kaplama Kullanılabilir Mi?
İnsan diş eti iltihabı esas olarak tedavi edilir. Kişinin diş eti hastalığı tedavi edildikten sonra zirkon diş yapılabilir.