
الزرعاتlar, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidaların üzerine protez yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavi yöntemlerine göre avantajı komşu dişlere zarar verilmemesidir. Bu, bitişik dişleri kesmeye gerek olmadığı anlamına gelir. İmplant diş kökü gibi çalışır ve doğal diş gibi yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülümseyebilirsiniz.
Dental implant cerrahisi ayrıca diş köklerinin metal, vida benzeri direklerle değiştirilmesi ve hasarlı veya eksik dişlerin doğal diş gibi görünen ve işlev gören yapay dişlerle değiştirilmesi cerrahi sürecini de içerir.
Diş implantı, uygun olmayan takma dişlere veya köprülere hoş bir alternatif olabilir ve bu nedenle geleneksel köprülerden daha iyidir.
İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?
İmplant tedavisi hasta için hafif bir sakinleştirici tedavi ile gerçekleştirilir. İşlem öncesi detaylı bir muayene ve röntgen gerekmektedir. Çeneler ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Diş implantlarını yerleştirmek için iki seçenek vardır. Tek adımlık bir prosedürde, implant yerleştirildikten sonra geçici bir kapak takılır. İki aşamalı bir süreçte diş implantı yerleştirildikten sonra diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Daha sonra protez kafa takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve iyileşme süresinin alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay olması beklenir. Bazen diş implantlarının üzerine yeni yapılmış dişler hemen yerleştirilebilir. Dental implantlar hastanın güvenle gülmesini ve yemek yemesini sağlar.
Zirkonyum implantlar, titanyum implantların dayanıklılığını artırmak için yapılan yeni nesil implantlardır. Özellikle dar çenelerde direnci arttırmak için kullanılır. Dayanıklılık dışında titanyumdan hiçbir farkı yoktur. Diş kaplamalarında da zirkonyum kullanılmaktadır. Zirkonyum doğal dişler gibi beyazdır ve ışığı yansıtır. Bu nedenle hem estetik hem de dayanıklılık açısından kullanışlıdır. Korozyona uğramaz ve ağızda metalik tat bırakmaz. Zamanla renk değişikliği olmaz. Vücuda zararı yoktur.
Dalga koruyucular (ortodonti) diş teli, çeşitli nedenlerle eğri ve şekli bozulmuş dişler ve bunları yerinde tutan bir telden oluşur. Protez dişleri yontulmuş, çarpık dişler, aşırı kapanış, kırık dişler ve üst üste binen dişler için uygundur. Diş teli için sabit bir yaş yoktur. Tedavi yaklaşık 18-2 ay sürer. Ağır çene hastalıklarında bu tedavi üç yıla kadar sürebilmektedir. Diş teli olan hastalar çok yapışkan yiyecekler dışında her şeyi yiyip içebilirler. Ancak temizlik konusunda çok dikkatli olmaları gerekir. Diş çekimi ve tedavisi Dişetinin mine tabakasının dibine çekilmesi ve diş kökünün açığa çıkması dişeti yaralanması olarak kabul edilir. Diş taşı, zayıf kaplama, sert ve aşırı fırçalama olabileceği gibi genetik de olabilir. Diş eti çekilmesinin belirtileri ağız kokusu, fırçalarken kanama, diş etlerinin şişmesi ve kızarmasıdır. Diş eti çekilmesi de dişlerin düşmesine neden olabilir. Diş eti çekilmesi tedavisinde çeşitli dolgu teknikleri kullanılmaktadır. Diş tamamen kaplanmış olabilir. İlerlemiş vakalarda cerrahi bir yöntem kullanılır. Cerrahi yöntemde, hasarlı bölgeyi çevreleyen bölgeden sağlıklı doku alınarak girintili bölge kapatılır veya girintili bölgeye cerrahi olarak şablondan alınan bir greft eklenir.
الزرعات Fiyatları
En popüler diş tedavi yöntemi olan implant diş tedavisi için fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Diş implant fiyatları temel olarak sabitlenecek implantın markasına, insan dişlerinin yapısına ve eksik diş sayısına göre değişmektedir. İmplant markaları ağız ve diş sağlığı açısından aynı işlevi görse de kullanılan hammaddeler, uzun ömürlülük ve çoğu markanın yurt dışından gelmesi nedeniyle implant fiyatlarında çok fazla değişiklik olabilmektedir. Diş uzmanlarımızla iletişime geçerek en doğru fiyatları ve sorularınızın cevaplarını alabilirsiniz.