
Bu tedavi kapsamında protez 4 ila 6 implant ile sabitlenir ve kemik kaybı nedeniyle protez takamayan hastalar için faydalıdır. Bu, hastaların takma dişlerini kolayca takabilecekleri anlamına gelir. Isırma, çiğneme ve konuşma gibi fonksiyonlarda herhangi bir sorun olmadığı için bu tedaviyi tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Ayrıca bu tedaviden kimlerin yararlanabileceğini, tedavinin faydalarını ve sıkça sorulan diğer soruları tartışacağız. Ama önce nasıl çalıştığını açıklayalım.
İçerikler
- All On Four Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?
- All On Four Uygulaması Kimlere Yapılmalıdır?
- All On Four Sonrası Ne Yapılmalıdır?
- All On Four Yararları Nelerdir?
- İmplant Süreci Nasıl Yapılır?
- All On Four Fiyatları Nedir?
- All On Four Bakımı Nasıl Olmalıdır?
All On Four Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?
Bir hastayı All-on-Four tekniğiyle tedavi etmeden önce bir klinik muayene yapılmalıdır. Bazı hastaların dişlerinin çekilmesi gerekir. Diş çekiminden sonra implant yerleştirme aşaması başlar. Tedaviye başlamadan önce hastanın ölçülerine göre protez yapılmalıdır. İmplant yapımından sonra geçici bir protez takılır ve sabitlenir. O günden itibaren protez takabilirsiniz. Bir süre sonra hastaya kalıcı protez takılır. Bu tedavide kullanılan implantlar klasik implant tedavisinde kullanılan aparatlardır ve titanyum malzemeden üretilirler.
Bu arada dikkat edilmesi gereken önemli bir fark vardır. Tam dişsiz bir çenede diş kaybını ortadan kaldırmak için 8 veya 10 adet implant kullanılmalıdır. All on four tekniğine 4 adet implant yeterlidir. Nadir durumlarda, 6 implantın kullanılması gerekebilir.
All On Four Uygulaması Kimlere Yapılmalıdır?
Kalan dişler tedaviden önce çekilmelidir. Ayrıca, bu tedavinin özellikle şiddetli üst ve alt çene de kemik kaybı olan hastalar için önerilir. Aynı gün protez takmaya başlamak çok önemlidir.
Bu sayede konuşma ve yemek sorunlarının önüne geçilebileceği gibi kemik kütlesi düşük olan hastalar da gönül rahatlığı ile protezlerden faydalanabilir.
Ön muayenede diş eti hastalığı gibi çeşitli problemler bulunursa öncelikle bu problemlerin giderilmesi için tedavi yapılır.
All On Four Sonrası Ne Yapılmalıdır?
Hastaların all on four tekniğinde tedavilerinin bir parçası olarak bazı ilaçlar almaları gerekebilir. Diş hekiminizin reçete ettiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Ayrıca kalıcı protez yerleştirilmeden önce geçici protez konulur.
Süreçte sert gıdaları dişlerinizle kırarak yemekten veya çok sert gıdaları çiğnemekten kaçınmalısınız. Ağız hijyeninin ve temizlenmesi de çok önemlidir. İmplant işleminden sonra, kemik kaynaması sırasında bu yönler dikkate alınmalıdır. Sabit protez takıldıktan sonra hasta normal beslenmeye geçebilir.
All On Four Yararları Nelerdir?
Genellikle All on Four tekniği ile tedavinin faydaları şunlardır:
- Başarılı olma durumu oldukça yüksek bir tedavidir.
- Tedavi kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.
- Süreci oldukta kısa sürer.
- Hastayı rahatça iyileşme sürecini zorlayan bir teknik değildir.
- Geçici protez implant işlemi yapıldıktan sonra takılırsa hasta yemek yemede ve konuşmada herhangi bir sorun yaşamaz.
- Çiğneme ve konuşma fonksiyonlarında önemli gelişmeler sağlanır.
- Bu, özellikle hareketli protez kullanmakta güçlük çeken hastalar için ideal bir seçenektir.
- Hastanın estetik güvenini destekleyen bir teknik işlemidir.
- Bu tedavi için daha az sayıda implant kullanıldığı için hasta maliyeti çok daha düşüktür.
- Protezler konuşurken veya yemek yerken takma dişlerinizin düşmesi konusunda endişelenmeyi ortadan kaldırır.
İmplant Süreci Nasıl Yapılır?
Öncelikle implant tedavisinin yapılabilmesi için hastanın kemik kütlesinin belli bir oranda olması gegerekir. Hastanın kemik dokusu yetersiz ise implantın yerleştirileceği bölgede kemik tozu uygulaması yapılmalıdır. All-on-Four tekniğinin hastaya uygulanması gerekiyorsa önceden kemik tozu yapılması gereklidir.
Hastanın elde edilen kemik tozu veya kendi kemiğinden kullanılarak işlem gerçekleştirilir. Kemiğin oluşması için 3-6 ay beklemeniz gerekiyor. Bu süre her hasta için aynı olmayabilir. Ayrıca bekleme süresi daha kısa veya daha uzun olabilir. Bundan sonra implant tedavisi aşamasına geçilebilir.
All On Four Fiyatları Nedir?
Hastalar All-on-Four işlemiyle ilgili fiyat bilgisi almak isteyebilir. Ancak kesin fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Tedaviden önce hastaların dişleri çekilebilir. Ancak yeterli kemik oluşumu yoksa eş zamanlı kemik tozu gerekebilir.
Bunların hepsi genel fiyatı etkileyen faktörlerdir. Diş hekiminin tecrübesi, tedavide kullanılan malzemeler gibi faktörler dikkate alındığında fiyatlar önemli ölçüde değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu tedavide kullanılan implant sayısının az olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle tedavi için makul bir bütçe ayırmak yeterli olabilir.
All On Four Bakımı Nasıl Olmalıdır?
All on four tedavi sırasında elbette protez bakımı da ihmal edilmemelidir. Ağız ve diş temizliği bakımı üzerinde durulması gereken unsurlardan biridir. Protez bakımı ve temizliği için özel olarak geliştirilmiş malzemeler kullanılabilir. Protezlerin bakımı bu materyaller yardımı ile yapılabilmektedir.
Aynı zamanda çok sert cisimleri dişlerinizle kırmak veya çiğnemek sakıncalıdır. Protezler güçlü malzemeden yapılmıştır, ancak tıpkı gerçek dişler gibi kırılabilir veya çatlayabilirler, bu yüzden dikkatli olması gerekmektedir.